17 Eylül 2010 Cuma

Pandispanya Tarifi 2



Merhaba arkadaslar,
daha öncede pandispanya tarifi yayinlamistim...ve aynen uyguluyordum...
zamanla bana zahmetli geldi yumurtalari ayirmak ve ayri ayri cirpmak...kendimce denemeler yaptim..artik yumurtalari ayirmadan cirpiyorum..ve sonuc ayni bir fark göremedim, sadece daha pratik oldugunu gördüm...

yaptigim klasik tarifleri yaziyorum, farkli lezzetler yapmak icin, arzuya göre limon veya portakal kabugu, tarcin, badem yagi, aromalar....kek hamurun icine ilave ediyoruz

Sade pandispanya: 24 cm kek kalibi


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 3 yemek kasigi kaynar su
  • 2,5 türk kahve fincani seker
  • 1 vanilin seker
  • 3 türk kahve fincani un
  • 1 türk kahve fincani nisasta
  • 1 kabartma tozu
Kakaolu pandispanya: 24 cm kek kalibi


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 3 yemek kasigi kaynar su
  • 2,5 türk kahve fincani seker
  • 1 vanilin seker
  • 3 türk kahve fincani un
  • 1 türk kahve fincani kakao
  • 1 kabartma tozu


Yapilisi:
  1. yumurtalari ayirmadan sicak su ile en yüksek ayarda cirpiyoruz (yaklasik 1 dakika)
  2. seker ve vanil sekeri ilave edip cirpiyoruz (yaklasik 2-3 dakika)
  3. diger kuru malzemeleri eliyerek ilave edip karistiriyoruz (düsük ayarda)
  4. hamuru yaglayip ve unladigimiz kek kalibina döküyoruz
  5. önceden isitilmis firinda 175 derecede 40- 45 dakika pisiriyoruz (bu asamada firin kapagini acmayalim)
Dikat etmemiz gerekenler:
  • yumurtalarin büyük ve oda isisinda olmasi
  • unu eleyerek ilave etmemiz
  • kek kalibini katiyag ile yaglamamiz ve iyice unlamamiz
  • pandispanyayi en az bir gün önce hazirlamamiz
  • kek piserken firin kapagini acmamamiz

Sevim

13 yorum:

  1. Ellerinize saglik, ne guzel tarifler bunlar...

    Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Süper kabarmis,mutlaka kaydetmek lazim,ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ediyorum ve bu tarifi defterime hemeeennn yazıyorum:))
    emeklerine sağlık canımm..
    mutlu hafta sonları dilerim..

    YanıtlaSil
  4. sevimcim evet bencede en önemli olan noktada cam bir kapta çıpmak buda kabarmasında büyük etken
    kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  5. dedigin gibi ben de ayirmiyorum yumurtalari artik hic bir farkini da gormedim

    YanıtlaSil
  6. Sevimcim tarif icin tesekkürler...

    Cok güzel kabarmis.
    Birde bir yerde görmüstüm.Kek kalibinin etrafina islatilmis havlu sarilirsa üstü daha muntazam oluyormus....Bende deneyecegim

    YanıtlaSil
  7. Ellerin saglik canim, gercekten cok profesyonelce olmus.... Tarifini aynen deneyecegim.... Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...

    YanıtlaSil
  8. Nasıl güzel kabarmış pandispanyan Sevim'cim. Hemen tarfini alıyorum. Benimkiler bu kadar güzel olmuyor. Ellerine sağlık canım, sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. ben de pandispanyayi yumurtayi ayirmadan, kaynar su kullanark yaparim ama sizinki hindi gibi kabarmis:) deneyecegimdir!

    YanıtlaSil
  10. Merhaba sizin pandispanya tarifini ben denedim, guzel oldu. yalniz biraz nemli oluyor? dogrumudur? sizce ben bunu kalpli kapta yapabilirmiyim? daha denemedimde.. saygilarimla Rabia..

    YanıtlaSil
  11. merhaba rabia hanim,
    bu tarifi istedigin kalipda yapa bilirsin, bende her tür kalipda yaptim simdiye kadar,bir sorun olmuyor...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel bir tarif :))
    Denedim ve çok memnun kaldım .
    Çalışan bayanlar için süper bir tarif :)

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. başlangıç olarak yarım ölçü denedim ve iki kişilik porsiyon yaş pasta yapmaya baslamak için... iki kelimeyle harika oldularrr :) elinize emeğinize sağlık paylaşım için tesekkürler... https://www.facebook.com/pages/Kurabiyegiller/140964959286042?fref=ts

    YanıtlaSil